Ηχομασάζ 1 - Ηχοθεραπεία

Στο εισαγωγικό αυτό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, θα γνωρίσουμε το βασικό Ηχομασάζ που αποτελεί τη βάση της εργασίας με ηχογαβάθες. Σε αυτό το επίπεδο μαθαίνουμε να προσφέρουμε το Ηχομασάζ για χαλάρωση. Θα γνωρίσουμε τις ηχογαβάθες και τις ιδιότητες τους και θα πάρουμε θεωρητικές γνώσεις για τον ήχο και τους τρόπους που επιδρά στον άνθρωπο. Οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν και θα δεχτούν συνεδρίες Ηχομασάζ ώστε να βιώσουν την επίδραση του στο σώμα τους. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από την Ακαδημία Peter Hess® στην Ελλάδα και μπορούν να το εφαρμόσουν για πρακτική εξάσκηση στο προσωπικό τους περιβάλλον. Το Ηχομασάζ του Peter Hess® είναι μια ολιστική μέθοδος χαλάρωσης και εξισορρόπησης με ήχους και δονήσεις από ηχογαβάθες, γκονγκ, κύμβαλα. Δημιουργός του είναι ο Γερμανός μηχανικός φυσικής τεχνολογίας και παιδαγωγός Peter Hess.

Tο Ηχομασάζ είναι ένα μασάζ με ήχους και δονήσεις στο οποίο χρησιμοποιούμε τις Peter Hess®-Ηχογαβάθες θεραπείας. Τοποθετούμε τις ηχογαβάθες επάνω στο σώμα ή γύρω από αυτό και τις κρούουμε. Μια ευχάριστη, πλούσια σε αρμονικές ηχητική δόνηση προσφέρει χώρο για απόλαυση και βαθιά χαλάρωση. Οι δονήσεις που δημιουργούνται μεταφέρονται στο σώμα. Επειδή το σώμα μας αποτελείται από νερό κατά 70-80% είναι ένα εξαιρετικό μέσον για τη μεταφορά των ηχητικών δονήσεων. Έτσι οι απαλές δονήσεις ταξιδεύουν σταδιακά από το δέρμα στους ιστούς, στα όργανα και τις κοιλότητες, στα οστά, σε ολόκληρο το σώμα. Καθώς τα κύτταρα δέχονται τις ευεργετικές δονήσεις έχουν την ευκαιρία να συντονιστούν και πάλι με την αρχική τους υγιή δόνηση, να επανέλθουν στην ομαλή τους λειτουργία.

Και ο ήχος όμως της ηχογαβάθας είναι εξίσου σημαντικός στο Ηχομασάζ. Μας δίνει την ευκαιρία να βγούμε για λίγο από τη φλυαρία του μυαλού και να γειωθούμε βαθιά μέσα στο σώμα, να αισθανθούμε, να αφουγκραστούμε. Να βιώσουμε την αρμονία στο κέντρο της ύπαρξης μας. Ο ήχος της ηχογαβάθας μας βοηθά να αφεθούμε και να επανασυνδεθούμε με την αρχέγονη μας εμπιστοσύνη, τη βαθιά αυτή αίσθηση εμπιστοσύνης στη ζωή και τις διαδικασίες της.

 

Βασικοί τρόποι επίδρασης του Peter Hess®-Ηχομασάζ:

• Προκαλεί βαθιά χαλάρωση

• Ενισχύει την αρχική εμπιστοσύνη του ανθρώπου

• Μας βοηθά να απελευθερώσουμε ότι δεν είναι χρήσιμο πλέον

• Συμβάλλει στην υποστήριξη της υγείας- εναρμονίζει, αναζωογονεί και αυξάνει τη ζωτικότητα

• Υποστηρίζει και βελτιώνει την αντίληψη του σώματος

• Κάνει δυνατή την πρόσβαση σε αναξιοποίητα αποθέματα

• Ενισχύει την αυτοπεποίθηση, τη δημιουργικότητα, την αρμονική σχέση με τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας 

 

Αφορμή για τη δημιουργία της μεθόδου στάθηκαν τα ταξίδια που έκανε ο Peter Hess στο Νεπάλ, την Ινδία και το Θιβέτ όπου πήρε μέρος σε διάφορες τελετές και βίωσε την ισχυρή μεταμορφωτική και θεραπευτική επίδραση του ήχου στον άνθρωπο. Μέσα του γεννήθηκε η επιθυμία να βρει έναν τρόπο να αξιοποιήσει αυτές τις εμπειρίες ώστε να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. Επιστρέφοντας στη πατρίδα του πήρε μαζί του αρκετές ηχογαβάθες και άρχισε να πειραματίζεται. Σύντομα ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τις ηχογαβάθες στις ομάδες αυτογνωσίας που καθοδηγούσε με εκπληκτικά αποτελέσματα. Έτσι, μέσα από πειραματισμούς και εμπειρίες γεννήθηκε ένα δομημένο σύστημα εργασίας με ηχογαβάθες. Στην πορεία προστέθηκαν και γκονγκ, κύμβαλα και διάφορα άλλα όργανα. Οι Peter Hess®-Ηχογαβάθες θεραπείας που χρησιμοποιούνται στο Ηχομασάζ είναι χειροποίητες και αποτελούνται από έναν συγκεκριμένο συνδυασμό μετάλλων (7-12). Κατασκευάζονται στο Νεπάλ και την Ινδία από παραδοσιακούς τεχνίτες σύμφωνα με τις ποιοτικές προδιαγραφές του Ινστιτούτου Peter Hess.

Το Ηχομασάζ στη βασική του μορφή, ως μέθοδος χαλάρωσης και αναζωογόνησης, μπορεί να βρει εφαρμογή σε χώρους ευεξίας και Spa. Στα χέρια ενός θεραπευτή το Ηχομασάζ αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, είτε αυτούσιο είτε ως μέρος της υπάρχουσας δραστηριότητας του. Μπορεί να βρει εφαρμογή στους τομείς της αποκατάστασης, της αποτοξίνωσης από παράνομες ουσίες, στη φροντίδα ηλικιωμένων και ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Μπορεί να ενσωματωθεί στη συμβουλευτική εργασία, στη μουσικοθεραπεία, την εργοθεραπεία, τη φυσικοθεραπεία, τη παιδαγωγική. Μπορεί να συνοδεύσει τη γιόγκα, το διαλογισμό, τα ταξίδια φαντασίας και να συνδυαστεί με πολλές άλλες εναλλακτικές θεραπείες.

 

Παρέχονται σημειώσεις και πιστοποιητικό παρακολούθησης. 

 

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

 

05/10/2024 10:00 - 19:00

06/10/2024 10:00 - 18:00

 

Κόστος Σεμιναρίου: 250€ (*Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

 

Τόπος διεξαγωγής: Αθήνα, Μαρούσι  

 

Συντονιστής: Νικόλαος Αβραμίδης

Επικοινωνία, πληροφορίες & εγγραφές στο τηλέφωνο: 6942687405

ή στο e-mail: nikos.nikolakopoulos@gmail.com