Μαθαίνοντας Overtone singing 

(ατομικό ,,διφωνικό'' τραγούδι με εστίαση στις αρμονικές)

και βιώνοντας συντονισμούς ήχου

Οι υψηλοί αρμονικοί είναι η ουσία των ήχων και η σειρά των ψηλών αρμονικών είναι η φυσική τάξη στη μουσική. Το Overtone singing είναι ο πιο απλός τρόπος να γίνουν αυτά τα φαινόμενα συντονισμού αντιληπτά με την ακοή, αλλά και αισθητά μέσα από το σώμα . Ασυνείδητα το κάνουμε σε όλη μας τη ζωή, και στο σεμινάριο αυτό ο στόχος  είναι να φέρουμε αυτές τις αρχές στο συνειδητό μας και να τις αξιοποιήσουμε ενεργά προς όφελος μας.

Σε ένα τριήμερο γεμάτο με βιωματικούς χώρους, ασχολούμαστε με τα φαινόμενα Overtone singing  και συντονισμού ήχου. Παίζοντας , αλλά και με προσοχή θα εξερευνήσουμε χώρους ανώτερων αρμονικών,  θα εκπαιδεύσουμε τη φωνή, το σώμα και προπαντός την ακοή.  Συγχρόνως θα βιώσουμε φωνητικά, ηχητικά και ρυθμικά φαινόμενα συντονισμού, και θα γίνουμε μουσικά δημιουργικοί με απλά μουσικά όργανα αρμονικών.

 

Προηγούμενες μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες αλλά και ούτε αποτελούν εμπόδιο.

 

Ο Peter Gabis είναι μουσικός και πρακτικός του Ηχομασάζ και ζει στο Lilienfeld στην Αυστρία.  Σπούδασε Jazz-Drums στην Βιέννη και στη Νέα Υόρκη και Overtone singing  με τον Wolfgang Saus και τον διάσημο τραγουδιστή Overtone  Hossoo στη Μογγολία. Ο Peter έχει ασχοληθεί για δεκαετίες με συναυλίες και σεμινάρια σε διεθνές επίπεδο. Αυτή τη στιγμή διδάσκει ντραμς και κρουστά στο ,,Jam Music Lab University'' στη Βιέννη και προσφέρει διεθνώς σεμινάρια Peter Hess-Ηχομασάζ, Overtone singing, Γκονγκ και κρουστά. Η εντατική του ενασχόληση με τους  υψηλούς αρμονικούς και τους διαλογιστικούς Ηχο-χώρους επηρέασε έντονα τη μουσική του δράση. Αυτή τη περίοδο παίζει μεταξύ άλλων με τον γνωστό Σύριο μουσικό Salah Ammo.

 

 

Παρέχονται σημειώσεις και πιστοποιητικό παρακολούθησης. 

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου:

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018: 15:00 - 21:00

Σάβαττο      13 Οκτωβρίου 2018: 10:00 - 18:00

Κυριακή      14 Οκτωβρίου 2018: 10:30 - 18:00

 

Κόστος Σεμιναρίου: 270,00 €

 

Τόπος διεξαγωγής: Αθήνα